24.8.2014

Kesän suola

Elämän suola jättää vahvat muistijäljet. Kesän ehdoton suola on Meri. Siinä on vaan sitä jotain. Kesytöntä. Vahvoja kontrasteja, mutta toisaalta pehmeyttä.

Kesähelteellä veri vetää merelle. Kohteet rajoittuvat merenrantoihin tai saariin, joihin pääsee julkisella veneellä. Onneksi niitäkin paikkoja riittää. Elisaari, Espoon saaristo, Kaunissaari, Kopparnäs, Pirttisaari, Porkkala, Suomenlinna... Suomalaiset ovat onnekkaita!

Kopparnäs on polttanut jälkensä sydämeeni <3 Upeat illat, kun aurinko painuu hiljalleen vastarannan taakse ja meri tyyntyy. Linnut rauhoittuvat. Ei ole kiire minnekään...

Kesäkuun lopussa lämpö palasi. Lomasta oli suuri osa jo takana, joten nokka kohti Kopparnäsiä! Tällä kertaa päätettiin katsastaa Kopparnäsin tuntemattomia kolkkia, Sandfjärdeniä ja Störsvikiä. Pikkuinen tie kiemurteli perille. Välillä meinasi oikeasta suunnasta usko mennä. Nämä osat olivat metsäisempiä kuin tuttu Bergudden.Koivujen rytmiä....valon ja varjon leikkiä polun varrella. Kimallusta, hiekkarantaa...


ja hienoja kallioita.Kallion kolossa sinnittelivät pienet, mutta vahvat maksaruohot.  Ne täplittivät hienosti kallion. Metsälauha koristi kallion kupeita, polun varsia.Sulosilmäinen Saana mietteliäänä.Kukkulan kruunaamaton kuningatar Tipi kimaltavan meren äärellä.


Männyt olivat kuin bonsaipuita, pieniä, sitkeitä ja kauniita. Tipi ja kallio kuin samasta väripaletista :)Uintitaidot oli hiottava kuntoon kesän aikana. Hanhiäiti näytti mallia lapsille.


Isäkin lähti retkelle mukaan.

Mutta pois ei voinut mennä katsastamatta tuttua Berguddenia! Mitä kaikkea ihanaa siellä olikaan taas kerran! Aurinko oli jo alhaalla värjäten taivaan upeilla väreillä. Lokit kisailivat illan viimeisiä kisailuja ennen nukkumaan menoa.


Muodostelmalentoa!Meriharakkakin poikkesi rantaan. Uusi tuttavuus mulle :)Näkemiin Kopparnäsin kultaiset rannat! Nähdään taas pian!3 kommenttia:

 1. Kaunista! Tulee kesäiltoja ikävä....

  VastaaPoista
 2. Koira on pidettävä kiinni kaikkialla rannoilla kesällä erityisesti! Ai että pisti vihaksi kun näin nuo kuvat! Kopparnäsissä pesii monia harvinaisuuksia (mm. huippuharvinainen hietakiuru), joten yritetään antaa niille mahdollisuus, josta saisimme kaikki olla ylpeitä. Vaikka eläinrakas ja suvaiseva muuten olenkin, niin ihmisen ajattelemattomuus, itsekkyys se kuohuu välittömästi tällä herralla yli. Meni maku kaikista hienoista tunnelmista :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos viestistäsi. Olet oikeassa, että koirat on pidettävä kytkettynä. Onneksi koirat olivatkin kytkettynä. Otimme vain kuvaushetkellä hihnat pois kuvia rumentamasta. Mukavia tunnelmia sinulle jatkossa :)

   Poista