9.8.2014

Tänne olen kotiutunut

Ihmisillä on tapana hahmottaa identiteettiään syntymäpaikan mukaan. Monet kysyvät "Mistä olet kotoisin?" Johon mä vastaan, etten ole mistään kotoisin ;) Se johtuu siitä, että kun olin lapsi, paikkakunta vaihtui aika usein isän työn perässä. Ja sitten lähdin itse opiskelemaan ja töihin. Muutama vuosi per paikkakunta ei oikein riittänyt juurruttamaan. Sitten päädyin Lepsämälle, jossa on useampi vuosi vierähtänyt. Nyt voin jo sanoa olevani lepsämäläinen. Tänne olen kotiutunut :)

Veli kysyi joskus, missä on Lepsämän keskusta. Jäin miettimään, että missähän se on... Nuorisoseurantalon kohdalla vai koulun kohdalla? Oikein muita kiinnekohtia ei Lepsämällä taida olla. Muut palvelut ovat vuosia sitten kadonneet. Koulu oli ensimmäinen kiinnekohtani. Lepsämän Versot pyöritti iltapäiväkerhoa. Sitä kautta tulivat lepäsämäläiset tutuksi. Koulun kevät- ja joulujuhlissa oli kiva, kun puolet ihmisistä oli tuttuja! Versojen kautta löysin lepsämäläiset kaverini.Lepsämän vanha koulu peruskorjattiin vanhaan hienoon asuunsa. Rupesin laskemaan, kauanko siitä on aikaa. Siitäkin alkaa olla kohta 10 vuotta! 

Hyvä yhteishenki on ollut myös naapuruston kesken. Ja koiraväen. Uusia kavereita on löytynyt myös sitä kautta :)

Täällä on ollut kaunista maalaismaisemaa, rauhaa, ulkoilumaastot ja lisäksi sopiva työmatka pääkaupunkiseudulle.

Kuvaamaan ei tarvitse lähteä kuin takaovesta! Hienoja maisemia riittää ja Lepsämänjokilaakso on ihan tunnettu kauneudestaan, vaikka itse joki on nykyisin pelkkä kuraoja. 

Juhannuspäivänä huomasin taivaalla tummat pilvet, jotka tekivät maisemasta vieläkin mielenkiintoisemman. Rypsipellot olivat muuttumassa keltaisiksi. Hienoja kontrasteja! Taas tuli pakottava tarve mennä kuvaamaan. Sain Kirsin kuvauskaveriksi :)Ylilepsämäntietä Perttulan suunnasta ajaessa ei voinut olla pysähtymättä. Mitkä pilvet! Ja mitkä rypsit, kun niihin sattui aurinko! Tie kiemurtelee mukavasti ja ohjaa katsetta. Nainen koiransa kanssa toivat mukavan lisän tähän kuvaan.Välillä jossain kauempana ropsautti muutman sadekuuronkin. Niitähän on etäältä kiva kuvailla, kunhan ei itse kastu :) 


Kontrastit palasivat, kun aurinko taas valaisi rypsipellon. Lepsämänjoki kiemurtelee peltojen välissä. Sen reitin tunnistaa rannan puista ja pensaista. 


Pilveen tuli aukko ja auringon säteet saivat maisemaan uskonnollisen leiman.Lupiinin kauneutta en lakkaa ihailemasta! Olkoon tulokaskasvi. Mutta kun puhutaan loistavista muodoista ja väreistä, on se vaan kertakaikkisen upea :)Ja mitä löysinkään koulun kohdalta?! Lupiinin, jossa oli samassa kasvissa sekä lilaa että keltaista! Ooh! Vastavärit! Ja vieläpä mun lempivärit :) Mikä ihana yhdistelmä!Lupiinin kaunis "letti" saa aikaan hienot rytmit! 

Näitä lepsämäläiskuviahan mulla riittää, joten palaan asiaan taas kohta :)

4 kommenttia:

 1. On kyllä taas niin upeita kesäkuvia !

  VastaaPoista
 2. Alku on ihan kuin minä itse olisin sen kirjoittanut! :D

  VastaaPoista
 3. Kotiseudun kuvia on niin ihana katsella, kiitos. Jään odottamaan jatkoa...
  -Anne

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustavista kommenteista :)

  VastaaPoista