28.5.2017

Lumoava Leiden

Neiti Kevät oli varmaan loukkaantunut Suomi-neidolle, kun hän vältteli Suomea. Minulla oli kova ikävä neiti Kevättä. Tähän Kevään kaipuuseen sain sopivasti Lauralta kutsun Leideniin, Hollantiin.

Leidenillä on vahva historia yliopistokaupunkina ja kulttuurikaupunkina. En edes tiennyt, että Leidenin yliopisto on Hollannin vanhin yliopisto. Sehän on hyvin arvostettu kautta maailman. Ajan kanssa olisikin ollut hienoa tutustua näihin Leidenin puoliin. Itselläni oli kuitenkin aikaa vain 3 päivää ja halusin myös viettää aikaa Lauran ja hänen perheensä kanssa. Halusin myös nauttia keväästä ja kiireettömyydestä.

Heti tulopäivänä pääsin tutustumaan Leidenin vanhaan kaupunkiin Lauran opastuksella. Kaupungilla on pitkä historia ja sen huomaa. Kauniita kirkkoja, jotka tosin eivät kaikki ole kirkollisessa käytössä, vanhoja yksilöllisiä taloja, viehättäviä kanavia, puistoja… Ja polkupyöriä, tuhansittain!Hollantilaiset juhlivat riehakkaasti kuninkaan päivää, joka on rinnastettavissa suomalaiseen vappuun. Sääkin oli lähes yhtä oikullinen kuin suomalainen legendaarinen vappusää ;) Säästä piittaamatta, 10 asteen lämpötilassa, hollantilaisetkin juhlivat oranssia juhlaansa (Hollannin kuninkaalliset ovat Orania-Nassau-sukua). Väkisinkin tuli mieleeni suomalaisen jääkiekkojoukkueen fanit :D


Idyllinen pikkukanava kasvitieteellisen puutarhan kupeessa.


Pikkuruiseenkin pihaan voi panostaa.


Hiljainen aamuhetki. Vain yksinäinen pyöräilijä liikkeellä. 


Nostosilta Oude Rijn -kanavan varrella.Leidenistä löytyy myös pientä korkeusvaihtelua. Keskellä kaupunkia on pieni nyppylä, jolla seisoo linnake Burcht van Leiden, sellainen pyöreä muuri. Se antaa kivan mahdollisuuden nähdä laajemmin maisemaa tai vaikka kurkata hollantilaisen kodin ikkunasta sisään ;) 

Muurin päältä näkyy mainiosti komea Hooglandse Kerk, joka ei ole enää kirkollisessa käytössä. Myös mahtava Pieterskerk toimii vuokrattavana juhlatilana.


Pieterskerkissä on kauneimmat näkemäni urut.

Ekan päivän anti oli mahtava! Mukavinta oli kuitenkin viettää yhteistä aikaa Lauran perheen kanssa tyypillisessä hollantilaisessa talossa. 

Illalla suunnittelin seuraavaa päivää. Vau, mitä pääsinkään näkemään! Todellisen timanttien timantin <3

1 kommentti:

  1. Siellä se neiti kevät tosiaan näyttää oleskelleen :) Ihania keväisiä kuvia ja idyllisiä maisemia ja paikkoja :)

    VastaaPoista