8.12.2016

Muotoja, värejä, viivoja


Marraskuu, tuo kirottu kuukausi! Tänä vuonna sitä oikein odotin :) Poikkeuksellisesti lomaa oli kaksi viikkoa ja se sijoittui kokonaan marraskuuhun. Syksy oli ollut rankka muutenkin, joten odotin lomaa oikein kaksin verroin. Ja kun palkkioksi sain pääsyn valoon ja lämpöön, mikäs sen upeampaa!

Madeiralla oli paljon kokematonta vielä. Suunnitelmissa oli patikointia, saariretki ja jopa fadomusiikkia.  Ja tietysti paljon valokuvaamista! Hmmm… mitähän sitä kuvaisi, jotta ei toistaisi itseään? Onneksi inspiraatio tulee itsestään, ei sitä tarvitse kutsua eikä keksiä :)

Sommittelukurssi ja muutama sommitteluopus suuntasivat katseen uudenlaisiin kohteisiin. Graafisiin elementteihin, linjoihin, kaariin, rytmiin, valoon. Yllättäen kaikissa kuvissa luonto ei ollut enää pääosassa, mutta joka tapauksessa sillä oli rooli. Ihmisetkin pääsivät silloin tällöin kuvaan, tosin sommittelun elementteinä.


 
Funchalin ranta on rakennettu vesivyöryjen jälkeen uudelleen. Ehkä askeettisesti, mutta silti onnistuneesti. Ja kun taustalla on meri ja valo, ei muuta tarvitakaan!Vanhan kaupungin ovet ovat legendaarisia! Edelliskerrasta tuunattujen ovien määrä oli mielestäni lisääntynyt. Mageita!Tämä on minun suosikkini. Työn määrä on ollut varmasti suuri.Toisaalta ne alkuperäiset, käsittelemättömät. Niissä on myös jotain kiehtovaa. Yhteen sointuvat harmoniset värit? 


Menneen ajan romantiikkaa?


Valot, värit ja muodot!  Niitä en voinut sivuuttaa myöskään.

 Hyvää yötä Funchal <31 kommentti: