14.6.2016

Valkoisesta lilaan

Carpe diem! kehotti filosofi Horatiuskin. Viisas mies. On parempi olla nytku kuin sitku. Kun ystävät pyysivät mukaan kuvaamaan Haagan alppiruusupuistoon, oli tartuttava hetkeen, sillä alppiruusut eivät kuki ikuisesti. Ja siellähän oli väriloistoa laidasta laitaan, valkoisesta lilaan, vaalean keltaisesta tumman lohenpunaiseen.

Lueskelin alppiruusuista Wikipediasta, koska alppiruusupuistossa kasvaa myös atsaleoja. Mitäs eroa niillä on? No siis öööh… Alppiruusut jaetaan kahdeksaan alasukuun, joista kaksi on – yllätys, yllätys – alppiruusuja ja loput atsaleoita. Muun tarkemman tiedon voitkin kaivella itse :)

Haagan puisto sai alkunsa 50 vuotta sitten, kun Helsingin yliopisto ja Mustialan arboretum päättivät ruveta kehittämään Suomeen soveltuvia alppiruusulajikkeita. Ja siinä työssään ne ovat kyllä onnistuneet! Männikössä kasvaa komeita, jopa kolmemetrisiä rodopensaita. Atsaleat ovat pienempiä, mutta värimaailmaltaan lämminsävyisempiä. Taisi olla yhdestoista hetki mennä puistoon, koska jotkut pensaista jo lopettelivat kukintaansa. Mutta monet olivat vielä todella upeassa kukassa!


Heti tullessa ripsautti vähän vettä. Meinasin jo kamerankin pistää piiloon, mutta onneksi Esteri olikin meille suosiollinen. Tummat pilvet peittivät taivaan ja lämpömittari näytti ihan eri lukemia kuin koko toukokuun oli näyttänyt. Villatakki takin alla oli tarpeen.


Vain hetkittäin aurinko pilkahti. Mutta ne hetket oli hyödynnettävä ehdottomasti!

Puisto oli täynnä kulkijoita, joka toisella oli jonkinlainen kamera. Ja monella oli mukanaan myös koira.


Bongasin atsaleapenkissä hehkeän kaunottaren, jonka kukka oli jo matkalla maahan.


Valkoista, 


kermanvalkoista (tämän kuvan olen julkaissut aikaisemmin)


Keltaista


Keltaisen oranssia


Oranssia


Lohenpunaista (tämä kuva on julkaistu aikaisemmin)


Pinkkiä


Lilaa


Valtava määrä erilaisia ja erivärisiä alppiruusuja! Upea kokonaisuus. Ei voi kuin todeta, että kehitystyö on onnistunut.  Ja ilahduttaa meitä kaikkia :)


Ystävät kuvasivat koiria tässä kauniissa puistossa.  Kun puitteet ovat mahtavat ja kuvaaja, assari & koirat taitavia, ei lopputulos voi olla muuta kuin upea! Niitä kuvia pääsee varmaan kurkkaamaan Sadun blogista http://s-typsyt.blogspot.fi/

2 kommenttia:

  1. Jälleen upeita kuvia ja niin osuvaa kirjoitusta ihanalta reissulta :) "Äkkilähtö" kannatti :D Kiitos seurasta!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, että pyysitte mukaan! Kannatti tarttua hetkeen :)

      Poista