17.6.2016

Mieli lepää

Mistä on hyvä loma tehty? Kiireettömyydestä, valosta, väreistä, luonnon rehevyydestä, lämmöstä, ystävien ja koirien seurasta <3 Siitä on hyvä loma tehty.

Näiden onnellisten tähtien alla sain aloittaa lomani. Kaksi ensimmäistä päivää retkeilimme, valokuvasimme ja muuten vain nautimme olostamme.


Kaunis vanha kivisilta ylittää Vantaanjoen sivujoen (5 vuotta vanha dokumentaarinen kuva, kun tällä reissulla en ottanut uutta kuvaa)


Alkukesästä meheviä rantakasvustoja koristavat immenkorennot, neitokorennot ja tytönkorennot.Joen virtaavan veden ääressä asustelee komea korentokansa. Metallinhohtoa, siiven välkettä.  Kaislikossa törmäsin myös komeaan isosurviaiseen.


Tienpenkkaa koristivat lupiinit, koiranputket, leinikit ja erilaiset heinät. Niitä ei voinut ohittaa kuvaamatta.


Harakankellon kaverina heinät sotilaallisessa järjestyksessä.


Sain napattua lomanaloituskuvan kunnon maalaismaisemasta :)

Salmen ulkoilualueella riittää hienoja polkuja tallattavaksi sulan maan aikaan. Upeita monipuolisia luontotyyppejä. Eväät, kamerat ja koirat mukaan ja matkaan! Keli oli upea ja ehkä hivenen liian lämmin. No, meillähän ei ollut kiire minnekään, joten vauhtia pystyi säännöstelemään.  Vajaan 11 kilometrin reitin varrella oli järvenrantaa, niittyä, sekametsää, suota, kuivaa kangasmetsää, lehtoa. Etappina Pikku-Parikas, kirkasvetinen ja osin kalliorantainen lampi. Mikään ei maistu niin hyvältä kuin eväät retkellä! Jälkkäriksi kuvaamista :) 


 

Omat koirat joutuivat siksi aikaa kiinni, koska itsellä ei ole silmiä selässä eikä multitaskauskaan onnistu meikäläiseltä.


Neve oli ainoa, joka päätti vilvoitella kirkkaassa vedessä.


Pikku-Parikkaan rantoja täplittävät lumpeet ja ulpukat

Paluumatkalla illan lämpimässä vinossa valossa kaikki näytti kauniilta.


Paras tapa aloittaa loma :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti