7.6.2015

Veden monet muodot

Tarina kotipaikkakunnan lempikohteista jatkukoon hävettävän pitkän tauon jälkeen. Puolustuksekseni voin sanoa, että talvi oli yksivärinen. Harmaa. Luokitellaankohan sitä edes väriksi?!

Vesi liittyy vahvasti mun lempikohteisiin. Onhan se upea elementti, joka inspiroi ja kiehtoo! Lisäksi vesi rauhoittaa ja palauttaa voimia. Ja myöskin haastaa, sillä se ei ole helppo kuvattava. Mutta samalla palkitseva, kun kuva onnistuukin :)

Veteen liittyviä kohteita Nurmijärvellä onkin ihan mukavasti.

Nukarinkoski

Hiljaa virtaa Vantaa... Nukarissa Vantaa saa vauhtia. Faktat Nukarinkoskesta jääköön kunkin haettavaksi, mutta omia fiiliksiä kuvien muodossa laitankin sen edestä ;)

Vihdoin toukokuussa kaikki palaset loksahti kohdilleen: viikonloppu, valoa ja värejä! Mitä sitä turhaan ihmettelemään, nokka kohti Nukaria!  

Tuomissa ensimmäiset kukat, illan valo siivilöityi lehtien läpi.
Perhokalastajien lempparikohde.Illan valon vähyydestä oli hyötyäkin. Sain kuvattua tosi pitkällä valotusajalla.

Myllykoski

Valon pitää olla just oikea! Ei kuvista muuten mitään tule. Myllykosken reissua suunnitellessa sääennuste lupasi vain aikaiselle aamulle sopivaa keliä. No mutta, ei pidä nirsoilla! Aamu on parasta kuvausaikaa :) 

Myllykoski näytti parhaat puolensa aamun vinossa valossa. Ja ne linnut! Satakieli lauloi täyttä kurkkua ja täydensi tunnelman! Täältä voit kuunnella satakielen ja käen duettoa täydentääksesi tunnelman.


Mitä ei Myllykoskelta löydä, sitä ei tarvitsekaan ;) Maasto vaihtelee kalliosta kosteikkoihin. Portaita ylös, portaita alas, pitkospuita pitkin laavulle lepäämään.

Myllykosken ulkoilualueen pohjoispäässä on Pikkukoski. Pikkukosken ylittää sievä silta.Ennen Pikkukoskea Vantaa vasta pohdiskelee, pitäisikö pistää juoksuksi... Myllykosken rannoilta löytyy rähmällään olevien luontokuvaajien lisäksi upeita  kasveja, sieniä ja eläimiä.Parhaat kuvat varsinaisesta Myllykoskesta ovat vielä ottamatta! ;)

Kuhakoski onkin esittäytynyt jo blogikirjoituksessa Kuohuvaa!

Valkjärvestäkin oli tarkoitus kertoa. Senkin parhaat kuvat ovat vasta suunnitelmissa! Onpahan aihetta vielä blogikirjoituksiin :)

4 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti päivitystä odottaa ! Ihan huikeita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anne! Sun kommentit lämmittää mieltä :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja tunnelmia! Ja tekstit on taas kirsikkana kakun päällä :) Kaiken kaikkiaan siis ihana päivitys jälleen kerran, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu! Näiden kommenttien voimalla jaksaa taas eteenpäin :)

   Poista