26.10.2014

Ylpeänä esitän

Ulla http://jouluni.blogspot.fi/2014/10/kotikaupungin-10-pakollista-nahtavyytta.html haastoi mut esittelemään kotipaikkakuntani lempikohteita. Kiehtova haaste, mutta samalla vaikea rasti! Heti ajatukset lähtivät liitoon, etenkin kun tapana on kierrellä lähikulmilla kameran kanssa. Mun lempikohteet eivät ole turistikohteita, vaikka Nurmijärvellä niitäkin on. Kohteet on lueteltu aivan sattumanvaraisessa järjestyksessä, omaa ajatuksen virtaa seuraillen :)

Ekaksi oli tarkoitus laittaa kaikki kymmenen kohdetta samaan tarinaan. Mutta jos haluan laittaa enemmän kuin yhden kuvan jokaisesta? Vaikka kolme, jooko?! Siitähän tulee 30! Oho! Kuka jaksaa lukea? Kirsipä keksi, että laita tarina osissa. Hyvä idea, sen mukaan toteutan :)

1) Lepsämänjokilaakso kiehtoo ympäri vuoden ja on lähellä mun sydäntä. Siellä silmä lepää. On tilaa hengittää. Valo saa siellä pääroolin. Se tuo esille hienot muodot, rytmin ja värit.
Heinäkuun alussa rypsi kukki ja laskevan auringon lämmin vino valo toi esille sen kauneuden.


Ohrapellon kauneutta auringon laskiessa...


ja kuun noustessa taivaalle. Sydän pakahtuu.


2) Sääksjärvi

Salpausselän harjukuoppaan on syntynyt upea kirkasvetinen ja mukavan kokoinen järvi, Sääksjärvi. Se on harvinaisen kirkasvetinen, koska se on lähdepohjainen. Itse asiassa se on Suomen suurin lähdepohjainen järvi. Näin ainakin väittää Wikipedia. Järveä ympäröivät ihanat kangasmetsät. Lempiulkoilumaastoni! Siellä saa stressin karisteltua pois harteiltaan ja nauttia täysin siemauksin rauhasta ja kauneudesta.Valo on hienoimmillaan, kun se tulee vinosti. Siis aamuisin ja iltaisin. Aamut ovat erityisen hienoja. Harvemmin sitä on valveilla aamulla yhtä aikaa auringonnousun kanssa. Yhtenä elokuisena aamuna sain aikaiseksi etsiä herätyskellosta pieniä numeroita ja suunnata sen jälkeen Sääksjärvelle. Kyllä kannatti!Nopeasti aurinko kuitenkin nousi ylemmäs ja ylemmäs. Kiire, kiire taltioida hienot hetket ennen kuin ne pakenevat!Syyskuun alussa aamu-usva kietoo usein maiseman syleilyynsä. Ja silloinhan ei kannata hukata huikeita hetkiä, vaan nauttia niistä! Siispä suuntana taas kerran Sääksjärvi aikaisin aamulla. Järvi oli peilityyni. Yhtäkkiä aurinko pilkisti usvan seasta. Räps! Waude! 

3) Kiljavannummi

Sääksjärveltä alkaa Kiljavannummi. Laaja ulkoilualue, jossa risteilee polkuja ja ylläpidettyjä reittejä. Mm. 7 veljeksen retkeilyreitti vie Kiljavannummen läpi. Siellä on lenkkeilty vuosien mittaan varmaan jo satoja kertoja. Liioittelenko? No ainakin monia kymmeniä kertoja :) Kyllä me suomalaiset ollaan onnellisia, kun meillä on kaunis luonto ja mahdollisuus ilmaiseksi ulkoilla luonnossa!Tällä metsällä on lempinimi Vihreä metsä. Eikä suotta! Tämä kuva on otettu marraskuussa. Viherässä metsässä on aina vihreää eikä sadekelikään tunnu yhtään tylsältä. Etenkin kun on hyvää seuraa :) 


Vihreässä metsässä asustaa pienenpieni vihreä kansa, joka juo vihreistä maljoista kastepisaroita :)Marraskuinen hämäräkin voi näyttää kauniilta!

Tarina jatkuu seuraavassa numerossa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! ;)

6 kommenttia:

 1. Fantastisen kauniita kuvia: silmä lepää väreissä ja muodoissa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti, Tuulikki :) Onni on kaunis luonto. Pidetään siitä hyvää huolta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos upeista tunnelmista! Jotenkin tuo marraskuisen hämärän kauneus jäi mieleeni, koska harvoin osaan huomata sitä itse.

  VastaaPoista
 4. Olipas hienoja tunnelmia ja kuvia taas kerran, tätä blogiasi on ilo katsoa ja lukea!
  T. Jaana, Tuusulan tuttuja ;)

  VastaaPoista
 5. Ja sitä on ilo kirjoittaa, kun saan palautetta :) Kiitos kannustuksesta!

  VastaaPoista
 6. Kaunista syyskesäistä Suomen luontoa.

  VastaaPoista