26.5.2016

Narsisseja ja alppiruusuja

Kevätreissun aika! Suomen kevät tarpoi vielä ruskean eri sävyissä, kun suuntasimme kohti Edinburghia. Ajankohta ei olisi voinut olla sopivampi! Haukoimme henkeä, kun näimme Edinburghin linnan rinteillä tuhansittain narsisseja täydessä kukassa :) Kevät Skotlannissa oli kukon askeleen edellä Suomen kevättä.


Kaupunki oli täynnä historiaa. Ja vehreyttä! Korkeuseroja, kukkuloita. Kauniita yksityiskohtia, suuria puistoja. Harvinaisen sopiva reissukohde!


Hotellin ikkunasta silmiin sattui kiehtova näky: Carlton Hill. Sinnehän piti heti mennä! Matkalla kukkulan laelle kiertelimme kiemurtelevia polkuja, vanhoja hautausmaita. Carlton Hillin laelta avautui upea näkymä kaupungin ylle ja kauas merelle. Myös itse kukkulan huippu oli näkemisen arvoinen monenlaisine monumentteineen. Illalla nautiskeltiin espanjalaisravintolassa tapaksia. Yksi juttu jäi kaivelemaan: paluumatkalla näin henkeäsalpaavan kauniin näyn, kun melkein täysi kuu nousi upeasti valaistun linnan takaa. Olin unohtanut, ettei Skotlanti ole kovin etelässä, vaan ilta on huhtikuussa valoisa kuten meilläkin. Kameran olin jättänyt hotellille. Kuva tallentui kuitenkin verkkokalvolle :)


Old Town ja New Town. Old Town on tietysti nimensä mukainen ja Skotlannissa se tarkoittaa oikeasti vanhaa. Ajan ja historian patinoimaa. Ja mielenkiintoista. Yllättäen New Town on myös ainakin suomalaisen mittapuun mukaan vanhaa :) Neljän päivän reissulla keskityimme vanhaan ja vihreään, joten paljon jäi vielä katsomatta.

Kakkospäivän pääkohde oli kasvitieteellinen puutarha. Katse karttaan:  Water of Leith -joki kiemurteli kutsuvasti kohti Royal Botanic Gardenia. Joen vartta pitkin oli mukava kulkea ja puutarha löytyi helposti. Molemmille löytyi mieleistä katsottavaa , koettavaa ja kuvattavaa. Ajankohta osui täälläkin nappiin, oli alppiruusujen ja monien muiden kasvien kukinnan aika! Vanha sanonta päti tässäkin tapauksessa: väsyneenä mutta onnellisena palasimme päivän päätteeksi hotellille.
Huomenna reissu jatkuu! Tule siis mukaan silloinkin :)

4 kommenttia:

 1. Upeaa keväistä kukkaloistoa ja mahtavia maisemia tallennettuna hienoihin kuviin! Jatkopäivitystä ootellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu! Skotlanti ja sen pääkaupunki on todella kaunis ja kuvauksellinen etenkin keväällä :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia, jotka vievät aatokset LOTR-aihepiiriin. Oma suosikkini noista on ehkä 10. kuva: voi helposti kuvitella Elrondin istumaan penkille ... 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Juhani! Sama kuva oli toisenkin kaverin suosikki :)

   Poista