23.12.2014

Kuin eno veneestä

Jatkoa tarinalle "Samassa veneessä"

Eihän turisti ole turisti, ellei tee saarikierrosta! Saksalaisen retkitoimiston (omalla matkatoimistolla ei onneksi? ollut edustajaa saarella, jos ei espanjalaista bussikuskia lasketa ;) valikoimasta sinisilmäinen suomalaisturisti löysi saarikierroksen ja patikkaretken Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan kansallispuistoon saaren keskellä. Yllättävän hyvin oli saksakin sinisilmäisellä hallussa vielä vuosien jälkeen. Saaren hipit olivat siinä määrin integroituneet tavalliseen kansaan, että osa heistä veti turistiryhmiä. Saksa on tainnut olla monen kotimaa.

Sama kuski tuntui hoitavan koko saaren turistikuljetukset. Pitkän päivän jälkeen hän oli aamulla taas seuraavaa ryhmää kuljettamassa. Omassa pikku päässään sinisilmäinen yritti pohtia työaikalainsäädäntöä, mutta jätti asian sitten sikseen. Niin taitavaa oli kuitenkin ratin pyöritys! Henkeään pidätellen ja kauhusta kiljahdellen sinisilmäinen suomalaisturisti katseli etupenkiltä, kuinka bussikuski selvitti reitin pikkuruisten kylien kapeiden kujien läpi ja serpentiinejä ylös alas. 
Saaren toiselta rannalta näkyi Teneriffa. Ja Teide. Vaikuttava näky!


Perinteitä kunnioittaen turistibussi pysähtyi jokaisen matkamuistoja myyvän kaupan eteen. Sinisilmäinen ei tälläkään kertaa keksinyt mitään ostettavaa, mutta bongasi muuta hauskaa.Sinisilmäisen kaverille bussin penkki oli kuitenkin väärän mallinen. Eihän siitä tullut kuin selkä kipeäksi! Kun sinisilmäinen lähti patikkareissulle, kaveri nilkutteli pappatyyliin apteekkiin.

Joku pyromaani oli päättänyt polttaa 2012 saaren kansallispuiston :( siinä kuitenkaan totaalisesti onnistumatta. ”Vain” kolmannes paloi. Mutta elämä voittaa!


Puuskuttaen skandinaavit juoksivat pitkin polkuja. Sinisilmäinen pääsi tutustumaan sademetsäreissulla kohtalotovereihinsa. Siinä porukassa pääsi huumori kukkimaan :) 

Loput patikkareissut jäivät selkävaivaiselta ja sinisilmäiseltä tekemättä. Ja upeatkin kohteet näkemättä. Valle Gran Reyn kylä tuli sinisilmäiselle turistille sitäkin tutummaksi. Ranta ja rantakatu ja … Niin, ja olihan siellä laavahiekkarantakin! No siis ranta ja rantakatu.Sinisilmäinen oli pakannut toivorikkaasti uikkaritkin mukaan. Mutta mitä niillä tekee myrskysäällä? Voihan ne ripustaa punaisen lipun kaveriksi tolpan nokkaan. Hotellin hieno kattoterassikin altaineen oli suljettu. Mutta myrskyä oli hieno katsella ja kuvata :)


Toiseksi viimeisenä päivänä hotellihuoneen puhelin soi vaativasti. Mitä!? Nyt jo? Eikös nimenomaan huomiseksi ole luvattu tyyntyvää? Sinisilmäinen kuunteli silmät ymmyrkäisenä. Että omalla vastuulla jäädään, jos ei nyt saman tein lähdetä?! Ei kai siinä muu auttanut, kun matkatoimisto niin vaati.


Tuttu bussikuski odotteli kadunkulmassa. Skandinaavien huumorin siivittämänä matka sujui! Bussi pääsi San Sebastianin satamaan reilusti ennen kuin laivan piti lähteä. Tosin eri laivayhtiön laivan, kuin sinisilmäisten pohjoismaisten turistien lipuissa luki. Ei hätää, vakuutteli matkatoimiston tyttö puhelimessa. Niillä lipuilla pääsette.

Satamassa sinisilmäiselle löytyi suomalaisia kohtalotovereita lisää! Aika meni kuin siivillä hauskassa seurassa :) Tottuneesti suomalaiset ja skandinaavit pakkasivat laukkunsa laivalle menevään kärryyn. Tuttuun tapaan laiva tuli pari tuntia myöhässä. Sinisilmäisten turistien käskettiin odottaa. Ja hehän odottivat, kunnes kaikki, joilla oli oikean laivayhtiön lippu, olivat päässeet laivaan.  Silloin lippujen tarkistaja käski seuraamaan. Hän meni autokannelle, hyppäsi laivaan, laittoi ketjun kiinni ja vilkutti hyvästiksi. Sinisilmäinen turisti oli kuulevinaan hänen sanovan, että pohjoismaisilla oli väärän laivayhtiön lippu…

Ensimmäisen kerran sinisilmäisillä pohjoismaisilla turisteilla meinasi hymy hyytyä. Kärrykin matkalaukkuineen lähti. Kaikki soittelivat matkatoimiston palvelunumeroon. Ja kaikille vastattiin eri tavalla!


Monenmoisen sähläilyn jälkeen selvisi, että pohjoismaalaiset sinisilmäiset turistit pääsevät tutustumaan San Sebastianin yöelämään. Sinisilmäinen kuvitteli tietysti sinisilmäisesti, että pääsisi samantasoiseen hotelliin kuin Valle Gran Rayssa. Suomalaiset kohtalotoverit saivat tiedon, että kaikki suomalaiset majoitetaan samaan hotelliin. Hetken päästä tieto kumottiin. Selkävaivainen ja sinisilmäinen köpöttelivät -1 luokan hotelliin, kun kohtalotoverit jäivät 3 tähden hotelliin. Skandinaavit kuittasivat koko homman huumorilla.


Nälkä alkoi jo haitata näköä! Suomalaiset päättivät lähteä yhdessä syömään. 3 tähden hotellin aulassa selkävaivainen kyseli ihan huviksensa, onko hotellissa tilaa. Ei kuulemma ollut. Kuultuaan matkatoimiston nimen, tiskin takana ollut suorastaan vaati sinisilmäistä kirjoittautumaan sisään, koska matkatoimisto oli varannut kaikki huoneet! Noh, kävihän se päinsä! :)

Kiinalais-thaimaalaisessa ravintolassa parannettiin maailmaa. Parin tunnin yöunen jälkeen kaikki sinisilmäiset ostivat uudet laivaliput ja jopa pääsivät laivaan, joka seilasi hyvässä säässä Tenereiffalle. Jopa seikkailulla olleet matkalaukut löytyivät. Lento kotimaahan lähti ajoissa.


Matkan jälkeen sinisilmäinen muisteli ikimuistoista reissuaan nauraen :D

5 kommenttia:

 1. Voi noita maisemia! Mahtavia värejä, kauniita kuvia ja ihanaa lomatunnelmaa <3 Harmi, että kaikki ei mennyt "ihan suunnitelmien mukaan", mutta onneksi nyt voi jo nauraa :D Lisääkin kuvia olisi mielellään katsellut!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu! :) Mielellänihän laitan lisää kuvia jakeluun :)

   Poista
 2. Kyllä se matkailu vaan on kivaa! Nytkin pääsin nojatuolissa ilman kaapasien keräämistä mukaasi paikkaan, missä en ole koskaan ollut.

  VastaaPoista
 3. Kävin taas ihailemassa kuviasi <3

  VastaaPoista
 4. Voi hurja, huumorillakin on tuossa ollut tiukka paikka. Mutta onneksi olette turvallisesti takasisin kotona ja upeita kuvia tuliaisina!

  VastaaPoista