14.5.2014

Jotain uutta, jotain vanhaa

Berliinissä osataan yhdistää upeasti uutta ja vanhaa ilman, että ne riitelisivät keskenään. Hyvin rohkeita arkkitehtonisia ratkaisuja! Silti hyvällä maulla tehtyjä. Tämä on tietty mun oma mielipide. Voin kuvitella, että arkkitehtuuri on saanut rankkaakin kritiikkiä.


Jotain uutta, jotain vanhaa, lainattuakin varmaan ja sinistä myös. Kaupungin halki kiemurtelee Spree. Tämä sininen mauste tuo kivan vivahteen kaupunkikuvaan. 


Spreen sivuhaara hotellin lähellä. Rauhoittava. Silmää hyväilevä.


Rauhallisen Tiergartenin puiston keskellä, katujen risteyksessä, on Siegssäulen sotaisa muistomerkki. Enkelikin pylvään huipulla esittää voitonjumalaa. Vaikka otin etukäteen selvää Berliinistä, enpä törmännyt tietoon, että muistomerkin huipulle pääsee. Me vain katselimme sitä vähän kauempaa. Jos kiinnostaa, lue lisää:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Siegess%C3%A4ule


Itse vaan sommittelin kuvakulmia, vaikka olisin voinut vähän tarkemmin katsoa mitä kuvaan :) Lyhtypylväs ja Siegssäule. Ja pilvi. Sen halusin ehdottomasti kuvaan juuri noin! Se lisää kuvaan ripauksen dramatiikkaa.Berliinin sydänmessä satuimme aivan Französische Friedrichstadtkirchen kulmille. Bongasin jännän kuvakulman! Sain helposti sulautettua samaan kuvaan kukkivan hevoskastanjan ja kirkon :)


Keskustan kuuluisin katu Unter den Linden. Kaksikerroksisen turistibussin kakkoskerroksesta satuin vilkaisemaan ylöspäin. Lehmuksia! Koko kadun mitalta :) Nimensä veroinen katu! 


Berlinin puisto-osasto on valinnut tämän vuoden väreiksi tumman lilan (lähes mustan) vaalenapunaisen ja valkoisen. Aah, mikä väriyhdistelmä!


Tässäpä perinteiset turistiturinat :) Osa III keskittyykin - yllätys, yllätys - eläimiin :)

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia, taas kerran

    VastaaPoista
  2. Olen ollut Berliinissä vain kaksi yötä, kaupunki tuntui heti tutulle. Menisin uudelleenkin.

    VastaaPoista