25.3.2014

Kuohuvaa!

Vihdoin viimein! Valoa ja vapaapäivä samaan aikaan :) Kylläpä herkkua olikin odotettu! Siispä lauantaina 22.3.2014 ensimmäinen ajatus aamulla oli: minne kuvaamaan? Varhaisesta keväästä huolimatta värejä ei luonnossa vielä juurikaan ollut. Vai mahtaako tuo käsitys johtua vain minun rajoittuneisuudestani? Aikani pohdiskelin, missä olisi jotain erityisen kuvauksellista. Heureka: Kuhakoski! Ja koska kuvaaminen samanhenkisen kaverin kanssa on aina hauskempaa kuin yksin, tekstari taas matkaan.  Eijallehan kuvausreissu sopi, joten aamupala nopeasti nassuun ja menoksi!

Kuhakoski kuohui komeana. Koskea reunustavat isot kivenlohkareet. Ne ovat jäänteitä kosken myllyistä, sahasta ja sähkölaitoksesta. Nyt niistä muistuttavat enää vain sikin sokin olevat kivet. Onneksi kukaan ei ole keksinyt EU:ssa, että louhikkoihin pitää järjestää turvallinen kulku. Suomalainen ratkaisu ongelmaan olisi alueen sulkeminen.

Siellähän me sitten hypittiin kiveltä toiselle varoen keikkuvia kiviä ja kaikenlaisia reikiä, joista pahaista näkyi kuohut.  Eihän sitä uskaltanut turhia riskejä ottaa, kun oli arvokas lasti mukana: kameralaukku. Taiteilin itseni niin lähelle kuohuja kuin pystyin. Sitten vaan kamera laulamaan!


Kosken yläosassa katse sattui kiveen, jota pitkin vesi laski kevyesti.


Eikä mulla ole vieläkään sitä jalustaa! Nyt harmitti! Monenlaisia kuvia olisi saanut pitkällä valotusajalla. Toki paljon tuli otettua niin pitkällä valotusajalla kuin pystyi, mutta kyllä se käsivara kuvien laadussa (pikemminkin laaduttomuudessa) näkyy. 350 kuvaa otin. Painelin ahkerasti deleteä. 85 kuvaa jäi jäljelle.

Alhaalla, suvannolla kaivoin makro-objektiivin esille. Kyllä jää on kaunista, kun sitä läheltä katsoo. Kosken pärskeiden muotoilemaa taidetta.


Hauskasti veden liike toistui. Ihan kuin valokuituja.Kokeilin erilaisia asetuksia ja filttereitä. Tosi nopeaa valotusaikaa tai mahdollisimman lyhyttä. Välimuodot joutuivat roskiin. 

Valokuitua :)


Loisk! lukisi Aku-Ankassa ;)


Vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Ihan pikkasen kliseistä, mutta olkoon ;)

Kallion laelta juoksi pikkupuroIloisesti se lasketteli alaspäin :)


Pitkää valotusaikaa....ja lyhyttä.

Kuplivaa!


Reilu 3 tuntia siinä taas hujahti. On se vaan niin kivaa!

2 kommenttia:

  1. Mielettömän upeita kuvia Reetta!! Hienoja pysäytettyjä kuohuja ja räiskettä!! Ja kuvatekstit taas niin kivat ja osuvat :) Hyvin käytetty lauantai siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja positiivisten kommenttien voimalla jaksaa taas :)

      Poista