19.12.2015

Valohoitoa

Marraskuussa valon määrä Ankka-Suomessa väheni uhkaavasti. Värit kaikkosivat. Aaarrrggg!! Iines tunsi suorastaan fyysistä pahoinvointia. Pakko oli taas päästä valon äärelle. Kun oli vain viikko käytettävissä, vaihtoehtoja oli vähän. Atlantin lähisaarista entten tentten menetelmällä valikoitui Teneriffa. Noh, oli silläkin merkitystä, että kaverit olivat samaan aikaan lähdössä sinne :)

Onneksi tuli valittua saaren vehreä pohjoispuoli. Värejä oli laidasta laitaan, koska valo paljasti ne. Ja sitähän riitti! Pilvet eivät päässeet koko viikkona turistiankkoja häiritsemään. Lumenien määrä oli valtava! Iineksen sisuksiin kätketty akku täyttyi alta aikayksikön :) Iines kävi Wikipediassa kurkkaamassa Lumenin määritelmää. Käypä sinäkin; yritä ymmärtää ja paina mieleen. Hauskaa! By the way, lumen tarkoittaa valoa latinaksi.

Perillä ankat kävivät lähimaastoa tutkimassa. Kyllä turisti siinä ihmetteli värien runsautta, kun kotomaassa oli tarjolla vain harmaan eri sävyjä. Kontrasti oli jyrkkä, mutta ihana :) Aurinko oli jo laskemassa ennen kuin Iiris kaivoi kameran esille. Kuukin oli kellahtanut kyljelleen.


Teide näkyi ankkojen parvekkeelle. Sitä kelpasi ihailla sekä aamulla...että illalla.


Puerto de la Cruzin kasvitieteellinen puutarha oli oikein onnenpotku! Akulle riitti katsottavaa ja Iinekselle kuvattavaa.

Hyppää ankan siivelle huomennakin!

1 kommentti: