28.10.2013

Pienimuotoista

Maljani on täynnä! Olen ollut onnekas ja voinut toteuttaa unelmani uudesta kamerasta. Aiemmalla kameralla ei kuvaaminen vähemmässä valossa onnistunut minun taidoillani. Kuvista tuli kovin pikselöityneitä ja liikekuvista suttuisia. 



Taistelin aikani itseni kanssa, mutta vihdoin sain perusteltua itselleni tämän ostoksen! Se olikin se vaikein rasti :) Paketti tuli postitse nopeasti, mutta Oi ja voi! Kameran mukana piti olla salama sekä Lightroom 5 ja Photoshop Elements -ohjelmat. Käytyäni aikani kirjeenvaihtoa myymälän kanssa uskalsin luottaa jo siihen, ettei kameraa tarvitse palautta ja sain ottaa kalliin aarteeni pois kääreistään. Ja pitihän sitä päästä heti kokeilemaan!

Viikonlopun sääennuste lupasi pääasiassa sadetta. Sunnuntaiaamulle luvattiin kuitenkin hetkellisesti auringon pilkahduksia. Nehän oli hyödynnettävä!

Päätimme suunnistaa Sääksjärvelle kuvailemaan. Kuinka ollakaan, taas ne parhaat kuvauskohteet löytyivätkin matkan varrelta. Reitti kulki entisen maisemoidun hiekkakuopan kautta. Hiekka on peittynyt kauttaaltaan sammaleella. Samettimaisella pinnalla oli toinen toistaan ihanampia miniatyyrisiä luonnon taideteoksia!

Ensimmäiseksi silmiin sattui maljajäkäliä. Niiden pinnassa olevat vesipisarat loistivat auringossa.



Jäkäliä kuvatessani huomasin talvilevolle suunnistavan leppäkertun. Ja toisen. Ja kolmannen. Ja... 



Mihin tahansa käänsinkin katseeni, aina löytyi jotain uutta, luonnon luomaa. Kuinka maassa maaten näkökulma avartuukin!




Järven rannassa huomio kiinnittyi kauniin värisiin heiniin. Aaltoja vasten ne muodostivat kauniita muotoja ja kontrasteja.


Kärpänen paistatteli päivää keinuen heinällä. Nuorallakävelijä.


Aurinko peittyi pilviin. Palasimme takaisin samettisen maan kautta uusin silmin. Värejä. Muotoja.


Pitsiä!


14.10.2013

Yhdestoista hetki

Eteläsuomalaisilla on ollut fantastinen syksy. Suorastaan loistava! Maisema on täyttynyt väreistä ja valoista. Ja sumuista. 

Eipä voinut lauantaitakaan moittia tässä suhteessa. Aamu valkeni tuulettomana. Sumun takaa erottui aurinko. Kirjava ruska oli parhaimmillaan.

Tarkoituksena oli käydä Salmen ulkoilualueella kuvailemassa. Mutta eihän me taaskaan päästy ensimmäistä pysäkkiä pidemmälle! Pakkohan siihen oli pysähtyä, kun keltaiset haavat ja koivut loistivat sumun keskeltä. 




Sumuiset maisemat houkuttelivat sivuteillekin. Matka Salmeen vain piteni :)

 
Vielä on tilaa hengittää.


Takkulantie kiemurtelee kauniisti maiseman läpi.


Sänkipellot tuovat maisemaan ryhtiä.




Perinnemaisemaa löytyy myös näiltä kulmilta.





Kolmen kuvaustunnin jälkeen olimme kiertäneet vain muutaman kilometrin. Ei merta edemmäksi kalaan :) Salmeen päästään toisen kerran.

Kotipihalle tullessani huomasin naapurin pihalla kivien ja haavanlehtien muodostaman luomuksen. Sehän oli ikuistettava!




Juuri lauantaina värit olivat parhaimmillaan. Sunnuntaina tuuli yltyi. Moni puu ja pensas olikin jo valmistautunut luovuttamaan väriloistonsa luonnon kiertokulkuun. Lehtivihreä oli jo hyvässä tallessa. Oli yhdestoista hetki käydä kuvaamassa tämän syksyn väriloistoa.

6.10.2013

Ilon pisaroita

Pieni polku metsän keskellä. Polku löytyi kotiseutukierroksella. Reilu viikko sitten levitimme kartan eteemme ja mietimme minne suunnata kuvaamaan. Nummenpää oli vielä koluamatonta ja kuvaamatonta seutua. Nummenpäästä ajellessamme näimme viitan, jossa luki "Metsästysmaja". Pakki päälle ja käännös oikeaan! Majan maastossa Kirsi muisti Vierikka-nimisen lammen. Sports Trackerin (sallittakoon pieni mainos tässä :) avulla varmistimme, että suunta on oikea. Nokka kohti Vierikkaa!

Mutta itse aarre löytyikin polulta. Kasteisia haavanlehtiä auringon loisteessa! Makro-objektiivi runkoon kiinni. Onneksi puin päälle kurahousut ;) Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä kuvausasentoa!



Eri värejä


Osa lehtien väreistä oli vesiliukoista. Kuin meripihkaa :)


Koko syksyinen väriskaala löytyi pieneltä polulta.


Vesipisarat toimivat suurennuslasina.


Miten luonto osaakin...! Kerrassaan mahtavia taideteoksia. 


Pisarat kimaltelivat myös sammaleessa.




Ei ollut turha reissu. Perillä meitä odotti idyllinen lampi. Syksyisiä lehtiä veden kalvolla. Kuvaa käsitellessä olisin voinut sanoa Fazer!



3.10.2013

Kesän kohokohdat

Kesän kohokohdat? Sadulta tuli blogihaaste: 7 kuvaa kesästäni. Teksti on lyhyt, sillä kunkin kuvan kuvateksti saa sisältää vain yhden sanan. Yhden sanan! Lokakuun pimeässä illassa onkin mukava palata kesämuistoihin. Tunnen tuoksut. Kuulen linnunlaulun, aaltojen kohinan.


Meri




Komio




Ystävät


Valo


Tuoksut


Koirat


Tallinna


Haastan mukaan suosikkiblogieni omistajat!